Παράκαμψη πλοήγησης

Σε μία εποχή που οι κτηνοβάτες και ο κτηνοβατισμός είναι κοινωνικά αποδεχτός δημιουργούνται νέες μορφές ζωής και τα πλάσματα της μυθολογίας αποκτούν ποια σάρκα και οστά. Κυκλοφορούν ανάμεσά μας ελεύθερα χωρίς κανένα πρόβλημα, τα δεχόμαστε στις παρέες μας σαν να είναι κάτι φυσιολογικό και μαζί τους σχολιάζουμε και επικρίνουμε είδη ανθρώπων που υπάρχουν και στις μέρες μας αλλά ακόμα δεν τα έχουμε δεχθεί. Τέτοια είδη ανθρώπων είναι οι ρακοσυλλέκτες οι μαύροι κ.α.Το νέο αυτό είδος ανθρώπων δεν μιλάει την γλώσσα που μιλάμε εμείς αλλά την δικιά του και κατά περίεργο τρόπο καταλαβαίνει την δικιά μας και εμείς την δικιά του. Ορισμένα μόνο νέα είδη ανθρώπων μιλούν την γλώσσα μας. Μην είμαστε όμως κουραστικοί με αυτόν τον πρόλογο και ας δούμε μαζί τους καρπούς της συνεύρεσης ανθρώπου και ζώων αναιρώντας την κυτταρική τους διαφορετικότητα και ανικανότητα στο να αναπτυχθούν δίνοντας τους μέσα από αυτές τις γραμμές σάρκα και οστά.

Άνθρωπος + Σκύλος = Ανούβης

anubis.GIF

Όπως βλέπουμε στην παραπάνω εικόνα το προϊόν που παράγετε ύστερα από την συνεύρεση ανθρώπου και στύλου έχει αυτήν την μορφή. Πρόσωπου σκυλίσιο σε σώμα ανθρώπου. Ο Ανούβης όπως αποκαλείται δεν μιλάει την γλώσσα μας παρά μόνο γαβγίζει. Όταν θυμώνει κουνάει τον κώλο του (μιας και δεν έχει ουρά) και αρχίζει να γαβγίζει καθώς τα σάλια του τρέχουν από τα σαγόνια του. Όταν φοβάται χαμηλώνει το βλέμμα του και τα αυτιά του και ανοιγοκλείνει τα μάτια του. Δεν πίνει σε ποτήρι αλλά ούτε με καλαμάκι. Πίνει μόνο σε μπολάκια και αν διψάει πολύ όταν είναι στον δρόμο πίνει και νερό από γούρνες, στέρνες, νερόλακκους και από τον δρόμο. Αυτό δεν έχει καμία αρνητική επίδραση στον οργανισμό του. Ένα από τα ατού του για να τον κάνεις παρέα είναι ότι είναι πιστός φίλος, είναι σε επιφυλακή όταν είστε μαζί διακοπές και έτσι σε προστατεύει. Είναι διατεθειμένος να παίξει μαζί σου όταν βαριέσαι. Σε παροτρύνει να του πετάξεις κάτι μακριά και αυτός σου το φέρνει χαρούμενος. Τέλος αξίζει να σημειωθεί η ικανότητά του να προσανατολίζετε όπου και αν βρίσκετε. Έχει με λίγα λόγια έντονο το αίσθημα του προσανατολισμού. Αρνητικά σημεία του Ανούβη είναι ότι έχει το συνήθειο να ουρεί παντού μαρκάροντας έτσι την περιοχή του αλλά ταυτόχρονα γίνετε και αηδιαστικός με το συνήθειό του αυτό. Άλλο μείων του Ανούβη είναι ότι τρέχει συνεχώς πίσω από τα αυτοκίνητα. Όσες φορές και να του εξηγήσεις ότι αυτό είναι λάθος εκείνος εξακολουθεί να μην το καταλαβαίνει και να κάνει ότι η φύση του επέβαλε. Αν ο Ανούβης είναι Ντόπερμαν τότε μετά από ορισμένα χρόνια τρελαίνεται και επειγόντως πρέπει να τον μαζέψει ο μπόγιας γιατί είναι επικίνδυνος τόσο για εμάς όσο και για τους γύρω μας. Ο Ανούβης ζει περίπου 10 με 15 χρόνια. Έχουν παρατηρηθεί όμως και περιπτώσεις που έφτασαν και τα 20 χρόνια αλλά οι περιπτώσεις αυτές χαρακτηρίζονται σπάνιες.

Άνθρωπος + Άλογο = Κένταυρος

 

centaurus.gif

Ο Κένταυρος όπως φαίνεται ξεκάθαρα και από την παραπάνω εικόνα το σώμα του από την μέση και πάνω είναι ανθρώπου και από την μέση και κάτω είναι αλόγου. Έχει πάρα πολλά προτερήματα. Μιλάει την γλώσσα μας και είναι πολύ ποιο εύκολο να συνεννοηθούμε μαζί του, είναι πολύ γρήγορος και αν βιαζόμαστε μπορούμε να του ζητήσουμε να μας πάει αυτός τρέχοντας όπου εμείς θέλουμε απλά καβαλώντας τον. Είναι καλός street fighter μιας και τα μυώδες πόδια του μπορούν να σμπαραλιάσουν κάθε ψευτονταϊ που θα βρεθεί μπροστά του. Συνήθως περπατάει καμαρωτός και είναι πολύ περήφανος για την φύση του. Ελαττώματα όμως έχει πολύ περισσότερα. Εκπέμπει μια δυσάρεστη μυρωδιά γιατί συνηθίζει να κοιμάται όρθιος σε στάβλους και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να τον ακολουθούν πολλές μύγες και το σημαντικότερο να είναι πολύ δύσκολα αποδεκτός από την κοινωνία. Συναναστρέφεται συνήθως με άλλους Κένταυρους και σπέρνουν τον πανικό κλωτσώντας κόσμο, σπάζοντας μαγαζιά και κάνοντας συνεχώς αλητείες. Το φαινόμενο της αλητείας είναι πολύ έντονο στους Κένταυρους. Ίσως αυτό να οφείλετε στο ότι η κοινωνία πάντα τους απέφευγε με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν τις δικές τους μικροκοινωνίες (τα γκέτο των Κενταύρων) τα γνωστά δηλαδή μέχρι και σήμερα γκέτο. Όταν μετάσχουν σε κοινωνικές εκδηλώσεις του κύκλου τους φοράνε πέταλα στα πόδια και σέλα στην πλάτη. Όταν όμως κυκλοφορούν έξω δεν φορούν απολύτως τίποτα! Έχουν έντονο το αίσθημα του ανταγωνισμού και έτσι προσπαθούν να ντυθούν όσο ποιο ωραία γίνετε για να ξεχωρίσουν. Φορώντας του παρωπίδες τον έχεις του χεριού σου. Μπορείς εύκολα σε αυτήν την περίπτωση να τον κουμαντάρεις. Τρέφετε συνήθως με σανό, βρύα και τριφύλλια. Όταν πρόκειται να πιει νερό ο Κένταυρος είναι εκλεκτισμένος. Δεν πίνει όπου να’ ναι παρά μόνο καθαρό και υγείες νεράκι. Ο Κένταυρος ζει περίπου 30 με 40 χρόνια.

 

Άνθρωπος + Αγελάδα = Μινώταυρος

 

minotaurus.gif

Ο Μινώταυρος είναι κάπως διαφορετικός από τους υπόλοιπους. Όπως βλέπουμε έχει πρόσωπο ταύρου σώμα ανθρώπου και αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους άλλους είναι οι πατούσες του που είναι ταύρου. Δυστυχώς ο Μινώταυρος έχει μόνο ελαττώματα. Είναι πολύ καχύποπτος, όταν βλέπει κόκκινο χρώμα το σημαδεύει με τα κέρατά του και τρέχει καταπάνω του προσπαθώντας να το διαλύσει. Αν τύχει να μπει σε υαλοπωλείο σπάει κυριολεκτικά τα πάντα. Δεν γνωρίζουμε που οφείλετε η νευρικότητά του αυτή όσο και η στάση που κρατά ακόμη και στις Μινωταυρικές κοινωνίες. Συνήθως οι Μινώταυροι ζουν χώρια ο ένας από τον άλλο και σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση ο ένας με τον άλλο. Μυρίζει και αυτός πολύ άσχημα μιας και δεν πλένετε ποτέ. Αυτό τον βοηθάει την περίοδο της αναπαραγωγής να έλξη πολλές αγελάδες με απώτερο σκοπό να ζευγαρώσει. Οι μασχάλες και τα χνώτα του μπορούν να σκοτώσουν ακόμη και άνθρωπο. Το χρώμα του κεφαλιού τους είναι πάντα μαύρο. Τρέφονται με χόρτα, τριφύλλια και κάθε λογής πρασινάδα συναντούν μπροστά τους. Όταν περπατούν στους δρόμους των πόλεων ( τις επισκέπτονται σπάνια για να αγοράσουν ρούχα συνήθως μεταχειρισμένα) κάνουν θόρυβο αφού οι σκληρές οπλές τους ακουμπούν βίαια την άσφαλτο και τα πλακάκια των πεζοδρομιών. Δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους και έτσι κανένας απολύτως δεν τους λέει τίποτα. Υπάρχουν όμως και οι Μινώταυροι σκλάβοι που χρησιμοποιούνται για α) το όργωμα των περιβολιών αφού χάρης την δύναμή τους μπορούν να οργώσουν χρησιμοποιώντας το άροτρο και β) σε αρένες παίρνοντας μέρος σε ταυρομαχίες που στο τέλος καταλήγουν να θανατώνονται. Ζουν πάνω από 30 χρόνια αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς πόσο.

Άνθρωπος + Γάτα = Bast

bast.gif

Ο άνθρωπος γάτα γνωστός από την Αιγυπτιακή μυθολογία είναι μισός άνθρωπος (από τον λαιμό και κάτω) ενώ το πρόσωπό του είναι γάτας. Νιαουρίζει συχνά και για κάθε λόγο. Τα βράδια κυκλοφορεί πάνω στα κεραμίδια και νιαουρίζει αναζητώντας το ταίρι του. Σε αυτήν την περίπτωση είναι γνωστός σαν κεραμιδόγατος. Φοβάται το νερό και δεν έρχεται ποτέ σε επαφή μαζί του. Σε αντίθεση όμως με τα προηγούμενα πλάσματα που είδαμε και θα δούμε είναι το ποιο καθαρό και αυτό γιατί καθαρίζεται με την γλώσσα του. Δυστυχώς όμως όταν νομίζει ότι απειλείτε η ζωή του αρχίζει και γρατζουνάει, πράγμα που τον κάνει αντιπαθητικό προς τους ανθρώπους. Πραγματική του τροφή είναι ο άνθρωπος ποντίκι, γνωστός με το όνομα Set. Κυνηγάει να τον φάει ακόμα και όταν δεν πεινάει. Έχει το ένστικτο του δολοφόνου. Λατρεύει τα πουλιά αλλά ανατριχιάζει και τρέχει προς κάθε κατεύθυνση όταν δει τον Ανούβη. Ο Ανούβης από την μεριά του έχει το κακό αυτό συνήθειο να τον κυνηγάει. Όταν πρόκειται να κάνει την ανάγκη του βγαίνει πάντα στο ύπαιθρο για αυτόν ακόμα τον λόγο συγκαταλέγεται στα καθαρότερα ζώα. Όταν θέλει να ακονίσει τα νύχια του το κάνει σε κορμούς δένδρων ενώ του αρέσει να κοιμάται κουλουριασμένος και μόλις ξυπνήσει τεντώνετε. Οι Bast είναι γνωστοί για τα τεντώματά τους. Του αρέσει πάρα πολύ να τρίβετε ανάμεσα στα πόδια μας και τρελαίνεται όταν τον χαϊδεύεις στο κεφάλι. Είναι τρομερός αναρριχητής και τέλος όπως είναι αναμενόμενο συγκαταλέγετε στην μεγάλη οικογένεια των αιλουροειδών. Ζει περίπου 10 με 12 χρόνια.

Άνθρωπος + Ποντίκι = Set

set.jpg

Πλάσμα της Αιγυπτιακής μυθολογίας ο Set ήταν το μόνο είδος που πολλαπλασιάστηκε και εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλο τον τότε κόσμο. Κάθε μήνα ο αριθμός τους πολλαπλασιάζεται δραματικά αλλά η φύση έχει μεριμνήσει και για αυτό. Ο Set είναι ο πρώτος στόχος του Bast. Έτσι μιας και είναι πλέων θήραμα ο αριθμός τους ήταν ελενχόμενος όπου στο τέλος χάθηκε μια για πάντα. Ζει σε τρύπες που κάνει στους τοίχους (είναι τόσο μεγάλες λόγω του μεγέθους τους που ο Bast δεν δυσκολεύετε καθόλου να μπει και εκείνος ολόκληρος μέσα. Αγαπημένη του τροφή είναι κάθε λογής τυρί και πάνω απ’ όλα το κεφαλοτύρι. Λόγω όμως της γνωστής αυτής αγάπης που τρέφει προς τα τυροκομικά γίνεται πολύ τρωτός. Οι άνθρωποι της εποχής τον έπιαναν με τις γνωστές μέχρι και στις μέρες μας φάκες και με τις παγίδες που έχουν κόλλα. Λόγω όμως να ζουν έτσι σε βρώμικα μέρη όπως στάβλοι και υπόνομοι είναι και φορείς πολλών ασθενειών, όπως της ελονοσίας και της πανούκλας. Ένα προτέρημα του είναι ότι περπατάει και στα ταβάνια ανάποδα. Σε πολλές περιπτώσεις τον συναντάμε και πολύ διεφθαρμένο, εξ ου και η γνωστή και σήμερα φράση ¨λαδοπόντικας¨. Ροκανίζει ξύλα τρέμει σαν το ψάρι στην όψη του Bast. Δεν μιλάει καθόλου την γλώσσα μας μιας και το κεφάλι του δεν του το επιτρέπει. Πίνει νερό από νερόλακκους συνήθως λασπωμένους. Συνήθως κυκλοφορεί τα βράδια και κυνηγάει μικρά έντομα αλλά ταυτόχρονα τρώει και από τους σκουπιδοτενεκέδες των πόλεων.

Άνθρωπος + Ελέφαντας = Ganesa

ganesa.jpg

Αυτήν την φορά θα μελετήσουμε ένα πλάσμα όχι τόσο γνωστό και διαδεδομένο όσο τα άλλα. Για όσους δεν γνωρίζουν το όνομά του είναι Ganesa και είναι προϊών την Ινδικής αυτήν την φορά μυθολογίας. Με κεφάλι ελέφαντα και σώμα ανθρώπου παίρνει δικαίως τα πρωτεία του μεγαλύτερου και ψηλότερου πλάσματος της εποχής. Το ύψος του αγγίζει τα τέσσερα μέτρα και το βάρος του τα χίλια κιλά. Παρά όμως τις τεράστιες αυτές διαστάσεις είναι πολύ καλός και επειδή δεν βλέπει καλά προς τα κάτω είναι και πολύ ατσούμπαλος. Φοβάται πάρα πολύ τον Set (άνθρωπο ποντίκι) και τρέφετε αποκλειστικά με φιστίκια, ρίζες και φύλλα δέντρων. Σε ορισμένες περιπτώσεις το συναντάμε και με τεράστια αυτιά που τον βοηθούν να πετάξει. Σε αυτήν την περίπτωση είναι γνωστός και ως Jumbo. Το ελάττωμα του αλλά ταυτόχρονα και κάτι το αναμενόμενο είναι ότι αφοδεύει πολλούς τόνους καθημερινά. Χρησιμοποιεί την προβοσκίδα του για να κάνει μπάνιο αλλά και όταν θέλει να φάει. Πολύ παλιά στην κρητιδική περίοδο ζούσε η κακιά του μορφή που είναι γνωστή και στις μέρες μας σαν μαμούθ. Ένα ακόμα προνόμιο του είναι ότι έχει μεγάλη μνήμη και θυμάται τα πάντα. Είναι επίσης και μονογαμικός ενώ όταν πρόκειται να ζευγαρώσει σείεται κυριολεκτικά ο κόσμος. Κατά την περίοδο των πολέμων χρησιμοποιήθηκε και σαν πολεμικός Ganesa. Μελανό σημείο της όλης ζωής του είναι ότι όταν κατάφερε ο άνθρωπος να τον αιχμαλωτίσει τον οδήγησε και σε Τσίρκα της εποχής που έκανε συνήθως ποδήλατο. Ζει πάνω από 50 χρόνια και πατριαρχικές κοινωνίες.

 

Advertisements

2 Comments

  1. Πολύ καλό…:)

  2. kaneis gamise pote kamia kmilopardali?


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: