Skip navigation

Σε αυτό σημείο σας δημοσιεύουμε καλοκαρινές γαστρονομικές συνταγές.

 

1)Ντομάτες γεμιστές με σκατά.

Υλικά

  • Μισό κιλό ντομάτες φρέσκες
  • Ρύζι μπασμάτι (1 φλιτζανάκι του καφέ)
  • 3-4 πατάτες
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και 2 σκελίδες σκόρδο
  • Μία λεκάνη σκατά

Πλένουμε καλά τις ντομάτες, αφαιρούμαι με προσοχή το εσωτερικό τους και τα γεμίζουμε με το ρυζάκι μας που έχουμε βράσει καλά για 30 λεπτά. Στην λεκάνη με τα σκατά προσθέτουμε το σκορδάκι μας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα αλλά αξίζει τον κόπο. Απλώνουμε τις ντομάτες μας σε ένα ταψάκι και τις γαρνίρουμε με άφθονο σκατό. Τα αλατοπιπερόνουμε και στο τέλος τα βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ½ ώρα.

2)Σκατολουκουμάδες

Υλικά

  • Σκατά
  • Μέλι
  • Κανέλα
  • Καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • Αλεύρι

Παίρνουμε τα σκατά και τα πλάθουμε μαζί με τα αμύγδαλα. Τα κάνουμε μετά στρογγυλά ή σε σχήμα κουλουριού Θεσσαλονίκης με τρύπα στην μέση και τα αλευρώνουμε πολύ καλά και με μεγάλη προσοχή. Έπειτα τα βάζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Όταν είναι έτοιμα τα κατεβάζουμε από την φωτιά, τα περιχύνουμε με μέλι και στο τέλος τα πασπαλίζουμε με κανέλα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ζάχαρη άχνη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: