Skip navigation

Για τους λάτρεις της μαγειρικής και όχι μόνον δημοσιεύουμε μερικές ακόμη λιχουδιές.

Πετρελαιοκεφτέδες

Υλικά

500gr αλεύρι
3 αυγά
1 λίτρο πετρέλαιο 100 οκτανίων
300gr ρύζι
100gr ρινίσματα σιδήρου
100gr πριονίδι
1 φιάλη overlay
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Στο ζυμωτήριο του μίξερ ρίχνουμε το πετρέλαιο και αρχίζουμε σιγά σιγά να αναμιγνύουμε προσθέτοντας προσεχτικά και σε λίγες δόσεις το αλεύρι. Μετά από 15 λεπτά καλού χτυπήματος έχουμε φτιάξει την ζύμη για τους κεφτέδες μας. Σε έναν πάγκο άδειο απλώνουμε στην μία περιοχή τα ρινίσματα σιδήρου και σε μία άλλη περιοχή το πριονίδι. Παίρνουμε μικρά κομματάκια ζύμης και τα πλάθουμε σε κυκλικό σχήμα οποιουδήποτε μεγέθους και όγκου επιθυμούμε. Όταν τελειώσουμε με το πλάσιμο παίρνουμε τις μισές μπαλίτσες και τις βάζουμε στον πάγκο με τα ρινίσματα σιδήρου και τα πασπαλίζουμε μέχρι να είναι γύρω γύρω με ρινίσματα. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για τα άλλα μισά αλλά αυτήν την φορά με το πριονίδι. Τα τηγανίζουμε έπειτα σε χαμηλή φωτιά και τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Αν θέλουμε τους κεφτέδες με το πριονίδι τα φλιτάρουμε ή τα περιχύνουμε (ανάλογα το τι έχουμε αγοράσει) με overlay. Καλή σας όρεξη!

Μαρόν – γρασέ

Υλικά

Γράσο μηχανής παχύρρευστο
10 Βίδες
10 παξιμάδια
100 γρ. αλεύρι τύπου φαρίν απ
50 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε μέσα το αλεύρι, την ζάχαρη και λίγο νεράκι. Τα χτυπάμε πολύ καλά πρεσθέτοντας κάθε τόσο νερό. Το μίγμα πρέπει να είναι υγρό. Αφού τελειώσουμε έχουμε φτιάξει το γνωστό σε όλους μας κουρκούτι. Προσθέτουμε έπειτα το γράσο (κατά προτίμηση χρησιμοποιημένο) και ανακατεύουμε. Το μίγμα μας έχει αρχίσει να γίνεται ποιο παχύρρευστο και να στερεοποιείτε. Προσθέτουμε τις βίδες και τα παξιμάδια και τα βάζουμε σε μπολάκια του ζελέ. Τα αφήνουμε 1 μέρα στο ψυγείο και την επομένη τα βγάζουμε και τα αναποδογυρίζουμε. Σας προτείνω να τα περιχύσετε με λάδι μηχανής και από πάνω για γαρνιτούρα να προσθέσετε μια μπαλίτσα ναφθαλίνη. Το γλυκάκι μας είναι έτοιμο και σερβίρετε μετά τους κεφτέδες.

Advertisements

2 Comments

  1. Εξαιρετικές συνταγές. Δοκίμασα ήδη τους κεφτέδες και ενθουσιάστηκα. Λόγω του πετρελαίου είναι ιδανικοί για το χειμώνα. Μόνο που -αντί ρινισμάτων, που μου πέφτουν βαριά- τα πασπάλισα με μαρμαρόσκονη. Δίνει μια πιο ανάλαφρη, απαλή αίσθηση στο στόμα.
    Συγχαρητήρια. Συνεχίστε να μας επιμορφώνετε!

  2. Σε ευχαριστούμε φίλε μας για το comment και πολύ περισσότερο για την ιδέα σου για μαρμαρόσκονη.Σαν φίλοι πλέον, σου προτείνουμε την γεμιστή προβοσκίδα.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: