Skip navigation

 Μυστική συνταγή για τους αναγνώστες του blog μας. 

Προβοσκίδα γεμιστή

Υλικά

Μια προβοσκίδα ενήλικα ελέφαντα
500 γρ. Ρύζι
500 γρ. Σπανάκι
3-4 μεγάλες πατάτες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Λάδι μηχανής
Ναφθαλίνη
Σπάγκο

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το λάδι μηχανής και τσιγαρίζουμε το σκόρδο. Μόλις λιώσει τσιγαρίζουμε και τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά ώσπου να λιώσει και το κρεμμύδι. Ταυτόχρονα παίρνουμε μια γάστρα την αλείφουμε με λάδι μηχανής και ακουμπάμε σιγά και προσεχτικά την προβοσκίδα. Την ανοίγουμε με ένα μαχαίρι κατα μήκος και περνάμε στην άλλη κατσαρόλα. Αφού πλέον έχουν λιώσει τα κρεμμύδια προσθέτουμε και την ναφθαλίνη και την τσιγαρίζουμε και εκείνη με την σειρά της. Προτού όμως λιώσει βάζουμε και το ρύζι μαζί με δύο ποτηράκια χλιαρό νερό. Αφού βράσει το ρύζι (θέλει ενδεικτικά 20 λεπτά) προσθέτουμε και το σπανάκι. Τα αφήνουμε μαζί να βράζουν ώστε όλα μας τα συστατικά να αποκτήσουν την επιθυμητή γεύση. Όταν περάσουν και τα 5 αυτά λεπτά τα βγάζουμε από την φωτιά, τα σουρώνουμε και με ένα κουτάλι της σούπας γεμίζουμε την προβοσκίδα με το μίγμα μας. Αφού γεμίσουμε ολόκληρη την προβοσκίδα παίρνουμε τον σπάγκο και την τυλίγουμε γύρω γύρω προσεχτικά. Μόλις τελειώσουμε κόβουμε τις πατάτες και γεμίζουμε την γάστρα και με αυτές. Περιχύνουμε την προβοσκίδα και τις πατάτες με άφθονο λάδι μηχανής και έπειτα αλατοπιπερόνουμε τα πάντα και βάζουμε και ρίγανη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και μόλις ζεσταθεί βάζουμε την γάστρα και την αφήνουμε για 1 ώρα. Μπορεί η διαδικασία να διαρκέσει αρκετή ώρα αλλά πιστέψτε με πως το αποτέλεσμα μετά δεν θα αφήσει σίγουρα κανέναν ασυγκίνητο.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: