Παράκαμψη πλοήγησης

 Επειδή πολλοί επισκέπτες- αναγνώστες μας ρωτούν το τελευταίο καιρό για το Βέστερνορλαντ, δεν μπορούμε τίποτα άλλο να κάνουμε παρά να μιλήσουμε επιτέλους γι’ αυτό. Πριν κάνουμε οποιοδήποτε  post με συνταγές που γνωρίζουμε από εκεί καλό θα είναι να λυθεί ο γρίφος που υπάρχει για την περιοχή αυτή.Λοιπόν….

Το Vaesternorrland είναι κομητεία της βορειοανατολικής Κεντρικής Σουηδίας, στον Βοθνικό Κόλπο. Έχει έκταση 24.120 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αποτελείται από την επαρχία Μεντελπαντ και το νότιο τμήμα της Άνγερμανλαντ! Από τη χαμηλή παράκτια ζώνη υψώνεται προς το εσωτερικό ένα πολύ δασωμένο οροπέδιο, το οποίο παρέχει ξυλεία στα πριονιστήρια και στη βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου. Οι κορμοί των δέντρων μεταφέρονται στην ακτή με το ρεύμα των ποταμών. Τα κύρια κέντρα επεξεργασίας ξύλου είναι η πρωτεύουσα Χερνεσαντ και οι πόλεις Σούντσβαλ και Έρνσκελντσβικ. Η πόλη συνδέεται οδικά, σιδηροδρομικά και αεροπορικά! Οι κάτοικοί της υπολογίζονται 260.567 (για το έτος 1994).

 Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας που μέχρι τώρα δεν είχε γραφτεί κάτι. Η (καλοπροαίρετη) κριτική σας είναι πάντα δεκτή και λαμβάνεται υπόψιν.

Advertisements

One Comment

  1. Επιτέλους, ρε παιδιά!
    Κάποιος μίλησε για το φλέγον θέμα του Βέστερνορλαντ.
    Πάνω που είχα απογοητευτεί!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: